Ett samelsurium av känslor som hoppar hage in i framtiden

På balkongen blommar fortfarande rädisorna som jag glömde att skörda i somras. Fast det har varit frost minst två nätter. Tjusiga små vita blommor, nu inne på fjärde månaden. En härdig växt minsann.

Vilket så klart är mer än man kan säga om mig. Jag har nära nog allt man kan önska sig, ett toppenförhållande och massvis med intressen. Ändå slår nu ångesten till som råttfällan under utedasset, rakt över lilla skadedjuret jag. För precis som i fjol har jag inget jobb i december, och tappar på bara några dagar allt det fina självförtroendet som jag byggt upp under året.
Eller så går det över i morgon, med mig vet man aldrig. Pelletsmaskinen, ett hin håles chokladhjul som vägrar att stanna på vinst.

Om precis en vecka ska jag åka till solen, till Gambia. Där kan man förvänta sig runt 30 grader, eviga sandstränder, en pampig flod och jordens tjattrigaste folk, tydligen. Tur att jag och flickvännen är sådana småpratarsnillen då. Det kommer att sluta med att vi sitter under ett exotiskt träd och inte vågar visa oss för omvärlden.
Att vara rädd för finns agressiva försäljare, malaria och mygg, varav det sista i mina ögon är värst. Mygg är nästan det enda i hela världen jag är rädd för. De kan nämligen få mig att vara vaken i sex dygn i rad, med sitt surr.
Ändå är jag övertygad om att Gambia kommer att göra oss gott, för nu har det fan småduggat här hemma i två månader.

Nu ska jag ta ytterligare en kopp kaffe och skicka iväg lite gamla fakturor, sådana som har legat gömda under att-göra-stubben med de ihåliga rötterna. Sedan ämnar jag som vanligt städa mig ur den här mentala buren.

/P

8 kommentarer

Under Blommor, Livet, upp- och nergångar, Resor till spännande platser

8 svar till “Ett samelsurium av känslor som hoppar hage in i framtiden

 1. jag brukar vara mer bra på att hålla med, än komma med uppmuntringar, men jag hoppas verkligen att ni får det bra på resan och att det mentala inte packar sig ner i resväskan. bara lagom mängd i så fall 🙂

 2. Blir så glad när du skriver i din blogg och är lite ledsen i smyg att vi inte fick tillfälle att ses när jag var så länge i Stockholm. (Men jag har ditt nummer i min mobil så jag kan ringa när andan faller på.) Och jag är också glad att du har en fin kärleksrelation. Och jag är bäst av alla på att börja meningar med men eller och som man inte får.
  Önskar er en fin resa och påminner om att ta med favvojeansen och varma favvokoftan trots att det är Afrika ni ska till. Man saknar dom på de kyliga kvällarna.
  Kram.

 3. Nu vill jag höra om malariamyggen i Gambia! Har rest min beskärda del i Senegambia och vet vilken pina i arslet myggen kan vara. Har även träffat landets president! Men det är en annan historia och en annan pina.

 4. Hej!
  Har hoppat lite mellan dina inlägg.
  Gillar din rytm i ditt skrivande.
  Tack för fin läsning so far, återkommer.

 5. Blingbling

  Men blogga nån gång nurå 😉
  Otålig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s