Tack och inte adjö

Man kan säga att jag har två grundläggande humör. Ett starkt, överlag lite bryskt, aningen busigt – då jag är i en ”bra period.” Då känner jag mig, märkligt nog, inte nöjd med livet. ”Jag är värd bättre …”
Sedan har vi humöret då jag är nere och väldigt ödmjuk. ”Men inte ska väl lilla jag …” Det är ganska skönt, det deppiga.
I det första humöret – som sakta med säkert uppstått sedan jag träffade Karin – är inte skriva den typ av kreativitet som funkar för mig. Det ska vara mera handfast – borra, snickra, plantera.

Därför har bloggen blivit lidande. Det uppstår ingen skrivkemi.

Med idag då jag faktiskt kan, passar jag på att tacka alla som brukar – och brukade – besöka mig här. Alla som lämnat en kommentar, eller kanske bara skrattat åt ett skämt. Det (ni) hjälpte mig verkligen ur träsket i våras och början av sommaren. Tack!
Jag kommer inte att lägga ner bloggen (eller bloggandet), men jag kan inte garantera när nästa inlägg blir. Mitt löfte om att blogga sju dagar i rad härom veckan gick ju sådär.

Annars har jag slutat röka igen. Det går hyfsat, men – säg inte något till någon – jag har tjuvrökt några stycken. Så blir man aldrig nikotinfri, kan jag lova. Från och med idag är det helt slut med det.
Ni ska inte behöva följa med på den här ”sluta”-resan, som förra gången. Tanken var istället att folket på Twitter skulle få ta den smällen, men jag har tappat inspirationen även där. Vet inte riktigt varför. Kanske följer jag lite för många.
En studie som jag ramlade förbi härom dagen sa att man max kan ha 180 (var det 180?) vänner i huvudet samtidigt. Kanske har jag gått över den gränsen.

I början av sommaren i år hade jag då och då nästan 500 dagliga sidvisningar här på bloggen. Några inlägg slog i taket. Det var roligt.
Det var också roligt med alla som stöttade och som jag sedan träffade i verkliga livet.
Nästan allra mest hjälp fick jag av de bloggare som jag bildade ”team” med. Vi läste varandras bloggar, kommenterade, skrattade, grät tillsammans. Det var fantastiskt. Nätets potential utnyttjat till fullo. Ni vet vilka ni är!
Ganska många tycks, som jag, vara nere i lite av en bloggsvacka. Eller så har bloggen som form spelat ut sin roll. Andra kommunikationssätt har tagit över. Jag vet inte.

Nåja, en dag kanske jag lyckas krysta ut den stora ordblockeraren ur tanketarmen och kommer åter i full fräs. Tjolahopp!

/P

3 kommentarer

Under Livet, upp- och nergångar, Sluta röka, Språk eller festligt

3 svar till “Tack och inte adjö

 1. Jag vet att jag inte tillhör ”järngänget”, men jag kommenterar ändå. För den första biten stämmer så bra på hur humörsvängningarna känns. Jag känner igen mig så. Även om jag inte riktigt är i dem längre.

  Sen tror jag att du sagt det jag ville höra om Twitter. Jag trivs oerhört bra där, men har ofta tänkt på hur man undviker att följa/bli följd av för många. Och inser att det går inte.

  Men jag vill inte att det ska bli så där opersonligt. Så jag tänker nog bli otrevlig och inte följa fler. Eller rumstera om vartefter, så antalet blir detsamma (har också hört det där om 180 pers, fast jag har hört 150…)

  Jag tycker du verkar vara en trevlig prick och om du tycker det skulle bli roligt att skriva igen – även på twitter (och må bra vill jag ju att du ska göra också, då – för din skull 🙂 ) så är du välkommen.

  Ha det bra, och en kram till dig,

  Anna

 2. Känner igen mig, vill verkligen inte släppa bloggen – jag älskar den ju! Men huvudet är överfullt med intryck och jag vet inte hur jag ska sortera. Nu blir det liksom när det händer något extraordinärt, som att jag får ligga, som jag skriver. Jag vill hitta tillbaka, men hur?

 3. nattensbibliotek

  Jag är så glad för din skull att du hittat Karin. Möjligheten att blogga finns alltid kvar. När lusten faller på så finns vi här och vill läsa.
  KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s