Göran som vanligt ute och finskrittar på svag is med egen hög häst

Inte mindre än tio gånger lyckas Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund svänga sig med ordet ”vanlig” i sin DN-debattext. Det är ”vanligt folk”, ”vanliga Svenssons”, ”vanligt, hederligt arbetande” och ”vanliga svenskar”.

Här är några andra lösryckta ord och fraser ur texten: ”finskrittar”, ”normkontrollerade”, ”perifera”, ”formidabelt minfält av ideologiska teorier”, ”blodstörtning”, ”genuscertifiera”.

Resultatet är så klart ypperligt komiskt. Göran, du är en utmärkt konstnär och komiker, som ”lever på att provocera och sprida olust i det offentliga rummet”!

I sluklämmen drämmer Göran till med utmärkta

”Det börjar bli hög tid att återupprätta det sunda förnuftet i svensk politisk debatt. Och inte minst respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är.”

Jag kunde inte sagt det bättre själv! Människor, vanliga som ovanliga, samtalar om exakt allt mellan himmel och jord. För närvarande har 150 ”ovanliga” människor, som till exempel bryr sig om politik, bloggat om artikeln*. Så ja, Göran, visa lite respekt!

/P

PS. Jag har ett lästips till Göran Hägglund: Den ”vanliga” svenska bloggosfären. Du kommer att bli förundrad över vad du hittar! DS.
___

*150 bloggar är max, fler än så kan inte skriva om ett ämne, menar tydligen DN.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Ideologi, Språk eller festligt

5 responses to “Göran som vanligt ute och finskrittar på svag is med egen hög häst

 1. nattensbibliotek

  Bästa, bästa rubriken!

  • pelletsmaskinen

   Ja, ganska nöjd med den alltså. Trots att den är lite för avancerad för att vara riktigt slagkraftig. /P

 2. Annika

  Full pott både på rubrik och slutkläm. Imponerande!

  • pelletsmaskinen

   Tackarns. Såg du Debatt igår (avs. 7 av 18)? Göran är en lömsk och en stabil retoriker live. Vilket så klart inte uppväger att han åsiktsmässigt inte kommer från himlen, snarast avgrunden. /P

   • Annika

    Jag såg slutet på debatt igår och det var därför jag så smånigom hamnade här. Av den delen jag såg framkom inte alls KD:s åsikter om hur folk ska vara utan han log bara charmigt, oskyldigt och lite heligt och fick det att framstå som att KD bara vill låta människor sköta sitt. Det är väl inte riktigt samstämmigt med hur jag uppfattar deras politik. Efter det läste jag bloggdebatten på många olika håll och landade här i din kort klockrena sammanfattning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s