Rädsla och annat som vi snabbt förtränger. Alla överens?

Steker ägg och står tänker på vad jag är rädd för. Men jag är nästan inte rädd för någonting. Utom att misslyckas. Såklart. Men det orkar man ju inte tänka på.

I tankarna är jag rädd för lite saker. Som att falla ner i ett för smalt hål och inte kunna komma upp. Det tycker jag är läskigt. Jag tänker mig att jag sitter fastklämd fem meter ner i jorden i ett rör som är ungefär lika brett som jag (sjukt bredaxlad, va!) Armarna sitter fast längs sidorna i riktning nedåt. Jag står på botten och kanske är det en gammal brunn. Så börjar det spöregna. Kommer någon att hinna hit innan vattnet når huvudet?

Någonstans för länge sedan har jag läst en artikel om en kille som satt fast på det sättet. Men nu kanske det går över då jag skrivit om det.

Jag är också rädd för att folk inte ska tycka om mig. Det är dumt. Men jag får ständigt intala mig själv att jag faktiskt vet att man inte kan vara omtyckt av alla. De som gillar mig får väl gilla mig och de andra kan ju … begravas levande! Nog om detta.

Att känsloblogga öppet som kille är lite som att gå på danspasset på Friskis och svettis. En inte helt jämställd tillvaro.

___

Här följer, i något ny tappning, en bit som jag inte fick med mig från förra bloggen. Jag tycker att det behövs, speciellt kanske efter ovanstående manlighetsritual:

Jag heter Per och är inte det minsta bisexuell. Det händer att folk undrar. Jag har liksom anammat en ganska metrosensuell attityd här i livet. Hård och okänslig, nej serru, det är inte jag det. Men jag är, tyvärr kanske, helt jäkla straight. Att jag sedan trampar folk på tårna ibland, ja det är jag till evighetens dagar ledsen för. Det är verkligen inte min mening. Grodorna som hoppar ur min mun hoppar ur när det blir fullt. Så är det bara. Idag var det tänkt att jag skulle få en ny psykolog. Så blev det inte, hon som skulle bestämma var hemma och vabbade, som det så fint heter. Nu drar jag istället till Tumba och dricker öl. Det ni, går inte av för hackor. /P – Skrivet 090611

/P

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Rädsla och annat som vi snabbt förtränger. Alla överens?

  1. Välformulerat, som alltid.

  2. smallcakes

    Själv är jag rädd för ALLT. Nästan. Har cellskräck, höjdskräck, social fobi och är livrädd för att folk inte ska tycka om mig. Är inte rädd för ormar, spindlar och sånt som tur är. Man är väl ingen mes. /K

    • pelletsmaskinen

      Nix, du tycks inte vara någon mes. Men man kan inte ha modet utspritt överallt. Det blir ju så svårt att samla ihop det då. /P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s